Newsroom
Friss Hírek
Project
Tervezet
Folklore
Folklór
Genealogy
Genealógia
 
  Projects '56 Revisited Gloria Victis Látványterv Testament of Revolution
   1956 Revolution

> Emlékmű


   HALists/MAListák

Topics - Témakörök

E-mail Address:
Real name:
go
2018 Január 21 (Vasárnap) - Ágnes névnapja Search for:

GLORIA VICTIS IKER-EMLÉKMŰ LÁTVÁNYTERV

56-os nyertes PÁLYAMŰ-1a-2005
56-os nyertes PÁLYAMŰ-1a-2005

Gloria Victis Látványterv (3)
Gloria Victis Látványterv (3)

Gloria Victis Látványterv (2)
Gloria Victis Látványterv (2)

Gloria Victis Látványterv (1)
Gloria Victis Látványterv (1)

GLORIA VICTIS IKER-EMLÉKMŰ LÁTVÁNYTERV

KÖRLEVÉLTisztelt Honfitársak !


Elkészült a Gloria Victis Látványterve. Ajánlom szíves figyelmetekbe és bátorítalak valamennyiőtöket, NE HAGYJÁTOK, hogy a közöny és a személyiség-torzító KÖZÖMBÖSSÉG uralkodjon el szíveteken, lelketeken. Azonnali hatállyal nézzetek magatok is tükörbe, kényszerítsétek rá erre az ÖSSZES HONFITÁRSAT, címtől, rangtól, jövedelmi helyzettől függetlenül, hogy teljesítsék hazafiúi, honleányi KÖTELESSÉGÜKET és gyűjtsenek pénzt az EMLÉKMŰ BEFEJEZÉSI KÖLTSÉGEIRE. Ne kényszerüljünk a továbbiakban -szégyen szemre- idegen államok vezetőihez, polgáraihoz folyamodni, könyöradományokért.

Ha idehaza, a csömöri nagyközség nyugdíjasai, nem ódzkodnak anyagi áldozatot hozni, nyomorszintű illetményeikből, akkor Ti se restelkedjetek kinyitni /kinyittatni/ a BUGYELLÁRISAITOKAT. Aki nem érti meg az idők szavát s lehetőségei mértékében NEM HOZ ÁLDOZATOT -akár egy dollárt sem, mai áron kb. 214 Ft- erre a csodálatos IKER-EMLÉKMŰRE, az megérdemli, hogy érzéketlenségére hivatkozással, KÉPLETESEN, kiközösítsük sorainkból. L(

Őszintén mondom, nem lenne méltánytalan, hogy NE KAPJANAK beutazási engedélyt s többé ne tehessék be lábukat az anyaország földjére, amennyiben a határra érkezvén -nem tudván ezen akciónkról- azon nyomban be nem fizetnek, min. 1, azaz egy elmaradt dollár /vagy annak megfelelő összegű más valutában/ bánatpénzt, a későbbiekben kialakítandó KÖZHITEL BANK számlájára.

Ennél több érvelést nem tudok fölhozni, de ha nem segítetek, mi akkor is

M E G C S I N Á L J U K N É L K Ü L E T E K !!!

Aztán egyezkedjen ki-ki a saját LELKIISMERETÉVEL. (HA TUD !!!).


ÉLJEN 1956 MEGTÖRHETETLEN, TŐLÜNK SOHA EL NEM VEHETŐ SZELLEMISÉGE, ÚTMUTATÁSA, A HŐSÖK ÉS ÁLDOZATOK ÖRÖK EMLÉKE !

GLORIA VICTIS


Honfitársi üdvözlettel:

/Péteri Attila Árpád/
ált. koordinátor

Ui.: Kérlek benneteket, az alanti TÁJÉKOZTATÓT, ezen levelemmel együtt, szórjátok szét a nagyvilágba !!! (Köszönöm).

TOVÁBBÁ : HASONLÍTSÁTOK ÖSSZE A KÉT ALKOTÁST, A HIVATALOSAT ÉS A MIÉNKET. MELYIK SZÓL 56-ÓL S MOZGATJA MEG AZ EMBEREK SZÍVÉT- LELKÉT, EGYSZERŰSÉGÉBE FOGLALT, EMELKEDETT, A LÉNYEGET KIFEJEZŐ STÍLUSÁVAL?


TISZTELT CÍMZETTEK!

Ezúton kérünk mindenkit, aki teheti, hogy látogassa meg a Csömör Nagyközség Hősök Temetőjében készülő emlékművet, és minél szélesebb körben terjessze a példátlanul szép alkotás hírét, amelynek felavatása - ünnepi keretek között - 2006. október 21-én, d.u. 15 órakor történik.

Ez az emlékmű, egyedüli a világon, amely az '56-os forradalom és a kommunizmus áldozatai tiszteletére készül(t), zömében közadakozásból, a Csömöri Polgári Liga kezdeményezésére.

A megvalósításra alakult Gloria Victis Közhasznú Alapítvány 39 fős társadalmi zsűrije választotta ki - három magyar képzőművész pályamunkájából - a képeken látható (és a www.gloriavictis.hu honlapon is megtekinthető ) művet.

A szerény anyagi eszközökkel rendelkező Alapítvány Kuratóriumának, és a megvalósításban közreműködők áldozatos munkájának eredményeként, egy csodálatos emlékmű születésének lehetünk tanúi!

Fogjunk össze és segítsük a mű befejezését, mutassuk meg országnak-világnak, hogy szerény lehetőségek mellett is képesek vagyunk impozáns, kifejező, hiánypótló, nemzeti-és világtörténelmi eseményekre emlékeztető kompozíció létrehozására.

Minél nagyobb számban vegyünk részt az avatási ünnepségen, amelynek pontos helyéről és időpontjáról (megközelítési lehetőségéről) részletes és ismételten, időbeni tájékoztatást adnak a szervezők.

Adományokat külföldről az alábbi devizaszámlára lehet befizetni:
Gloria Victis Kozhasznu Alapitvany, BUDAPEST Bank Rt., H-1138 Budapest, Vaci ut 188.
IBAN HU65 10102237-54458300-01000309 Swift code: BUDAHUHB


Magyarországról (forintban):
Gloria Victis Közhasznú Alapítvány, Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet Csömöri Kirendeltség, 65600144-11048053


A beérkező összegekről hivatalos visszaigazolást küldenek a feladóknak, az íves fal külső oldalán pedig az "ADOMÁNYOZÓK" felirat alatt a személyek, országok vagy társulások vésett szövege (arany színű betűkkel) örökíti meg az emlékmű létesítését segítőket.

(A konkrét adományozók névsora egy színes kiadványban kerül kiadásra, ahol a legkisebb összeg adakozójának neve is olvasható lesz).
Szervezők

 <  home top  /\ 


Design & Content © 1993 Hungarian Online Resources - HunOR -, formerly known as UMCP Hungarian American Student Association
Fotóink, írásaink és grafikáink szerzôi jogvédelem alatt állnak © 1993 Amerikai Magyar Szôvetség: Magyar Online Forrás